top of page
Posts Destacados 

Metodologia, com ho hem fet?

Primerament ens vam documentar sobre què és l'estrès i què era l'ansietat, les seves causes i conseqüències i vam establir i formular uns objectius i hipòtesis. Per poder comprovar o refutar les hipòtesis vam dissenyar el nostre treball de camp.

Primer,es tracta d’uns qüestionaris realitzats a tots els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO, i a dues classes de Batxillerat, sent en total uns 396 alumnes, aquests qüestionaris ens van permetre saber com se senten quan tenien un excés d'exàmens, treballs o deures.

Una vegada passats els qüestionaris vam estudiar les respostes i vam analitzar els resultats.

Per a saber si es produïa una situació d'estrès davant els exàmens, amb l'ajuda dels professors vam repartir uns exàmens a totes les classes de l'ESO. Aquests exàmens contenien, 8 preguntes de cultura general amb una novena que servia per a explicar com s'havia sentit l'alumne mentre feia l'examen.

També vam fer enquestes a persones més grans de 30 anys per a veure com se sentien ells quan eren estudiants i poder comparar els nivells d'estrès actuals amb els que hi havia fa temps.

Tot seguit volíem veure qui té més estrès, si les noies o els nois, i si hi havia diferències de gènere en els símptomes,per això vam crear un nou test, el qual vam repartir a 1r i 2n ESO.

Durant la segona part del treball, vam realitzar entrevistes a experts en psicologia i també en tècniques de relaxació, gràcies als quals hem pogut veure que es pot disminuir l'estrès fent algunes activitats com dormir, escoltar música, fer ioga… Nosaltres volíem comprovar si això era veritat, per tant vam decidir fer algunes d’aquestes activitats a l'hora de l’esbarjo.

Vam sol·licitar permís a la direcció per fer servir el gimnàs i una aula durant uns dies a l'hora de l'esbarjo.

Vam dissenyar unes activitats per realitzar a alumnat voluntari durant un mes, dos dies a la setmana, al final de cada sessió donàvem un petit tros de xocolata, que, segons moltes fonts, també redueix l'estrès. Les activitats que vam realitzar van ser jocs, ioga, pintar mandales o dibuixar, i ballar, activitats que segons una altra enquesta que vam passar a l'alumnat, els alumnes consideraven que els podien ajudar a relaxar-se. El primer dia de les activitats vam distribuir un petit test per a veure qui estava estressat, i finalment, l'últim dia vam repartir un altre test, per a veure si les persones que havien fet aquestes activitats pensaven que els havien servit per reduir l’estrès o no.

( Fotos fetes per nosaltres)

Posts Recientes 
Encuéntrame en:
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • YouTube Long Shadow
  • Instagram Long Shadow
Other Favotite PR Blogs

Enlace externo. Edita aquí.

Enlace externo. Edita aquí.

Enlace externo. Edita aquí.

Enlace externo. Edita aquí.

Búsqueda por Tags
No hay tags aún.
bottom of page